ديتا سنتر چیست؟
وظایف ديتا سنتر
ديتا سنتر (Data Center) یا مرکز داده مکانیست که تعداد زیادی سرور های کامپیوتری و تجهیزات مورد نیاز شبکه کنار هم قرار گرفته اند و بدون هیچ گونه وقفه کارهایی که به ذخیره سازی، انتقال داده ها و رایانش مربوط است را انجام می دهند.
چگونگی کار ديتا سنتر ها:
ديتا سنتر ها را به منظور محافظت از عملکرد و یکپارچگی اجزای مهم و اصلی آن پیاده سازی کرده اند. با توجه به اینکه ديتا سنتر تشکیل شده از چندین سرور است، داده ها را به وسیله ارتباطات شبکه داخلی و یا اینترنتی دریافت، ارسال و یا پردازش می کند.
اجزای اصلی تشکیل دهنده ديتا سنتر :
ديتا سنترها از اجزای مختلفی تشکیل شده اند که برخی از این اجزا شامل موارد زیر است:
- سوئیچ های شبکه
- روتر ها (مسیریاب ها)
- فایروال ها(دیواره های آتش)
- سرور ها و رک ها
- سیستم های امنیتی
- سستم های ذخیره سازی
- کابل ها و سرویس های کنترل و مدیریت
طراحی فضای اصلی (فضای سفید) مراکز داده ها به صورتی است که سرو های کامپیوتری به شکل طبقه طبقه در رک ها و کابینت هایی نگهداری می شوند، که با کابل کشی استاندارد و اصولی در ردیف هایی مرتب کنار هم قرار می گیرند.
انواع مراکز داده کدام اند؟
با توجه به مدل های مختلف خدمات مراکز داده، می توان انواع مختلفی از مراکز داده برشمرد. طبقه بندی این مراکز به دلایل مختلفی بستگی دارد مانند اینکه آیا به یک سازمان تعلق دارند یا به چند سازمان ویا نحوه قرار گیری آن ها در توپولوژی دیگر مراکز داده، نوع فناوری های مورد نیاز برای ذخیره سازی و محاسبات و بهره وری از انرژی. براساس این موارد مراکز داده دارای 4 نوع اصلی هستند.
مرکز داده خدمات مدیریت شده:
این نوع مراکز داده به وسیله شخص ثالثی یا ارائه دهنده خدمات مدیریت شده اداره می شود، که این شخص ثالث به نمایندگی از یک شرکت مرکز داده را مدیریت می کند.
مرکز داده سازمانی:
مراکز داده سازمانی را شرکت ها ایجاد می کنند و این مراکز داده به همان شرکت ها تعلق خواهد داشت و کاربران بهینه شده از آن استفاده می کنند. این دسته از مراکز داده اکثرا در محیط دانشگاه به کار برده می شوند.
مرکز داده colocation :
در این دسته از ديتا سنتر ها، مشتری مکانی را در یک مرکز داده که به یک شرکت ارائه دهنده کولوکیشن تعلق دارد اجاره می کند. مراکز داده کولوکیشن نگهداری و میزبانی زیر ساخت ها مثلساختمان سازی، پهنای باند، خنک کننده، امنیت، و… را بر عهده دارد.
مرکز داده ابری:
در این دسته از مراکز داده، خارج از مرکز، داده ها و برنامه های کاربردی به وسیله ارائه دهند خدمات ابرای میزبانی می شود. خدمات مایکروسافت (آزور)، خدمات وب آمازون (AWS) و یا IBM Cloud برخی از ارائه دهندگان خدمات ابری هستند.
امکانات مراکز داده (ديتا سنتر ) :
يک مرکز داده برای پشتیبانی از سخت افزار ها و نرم افزار ها به زير ساخت هایی نیازمند است. این نیازمندی ها شامل UPS (تامین برق اضطراری)، power subsystems، سیستم های اطفاء حریق، ژنراتورهای پشتیبان، سیستم های خنک کننده و اتصالات به شبکه های خارجی است.
هر ديتا سنتر ی امکانات خاصی در اختیار سازمان ها و کسب و کار ها قرار می دهد که این امکانات شامل موارد زیر است:
- خدمات برای سرویس های پست الکترونیکی
- خدمات برای بازی های آنلاین شبکه
- خدمات میزبانی وب مانند FTP, DNS وب سرویس، دیتابیسو ایمیل
- خدمات برای برنامه های کاربرد
- خدامت برای میزبانی سرور های اختصاصی و اشتراکی
ضرورت ديتا سنتر برای کسبو کار ها و سازمان ها:
ديتا سنتر ها برای اجرا شدن برنامه های تجاری و همچنین اجرای فعالیت های بسیاری طراحی شده اند. برخی این فعالیت ها شامل موارد زیر است:
- مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)
- اپلیکیشن های کاربردی
- هوش مصنوعی و یادگیری ماشین
- برنامه ریزی منابع انسانی و بانک های اطلاعاتی
- سیستم های مجازی، سرویس های خدمات همکاری وارتباطی
بازدیدها: 5